Nyheter & info

Vi ger dig senaste nytt om våra produkter, tjänster och evenemang. Kontakta oss om du har frågor gällande vårt sortiment, vi hjälper dig. Följ oss även via våra sociala medier Instagram, Facebook, Linkedin och Youtube för att ta del av och diskutera våra nyheter och produkter.

Nyhet - 21 juni 2023

PTX Rostfri – för en härlig trallcation!

PTX® Rostfri - skruven som de yrkesmässiga hantverkarna lovordar! Perfekt för trallbygge runt poolen, nära havsvatten eller under jord med ett slätt och fint slutresultat tack vare det sågtandade cylinderhuvudet och den knivskarpa borrspetsen. TX20 för ett riktigt bra grepp. Finns som A2 och A4 syrafast.

Läs mer här ›
Nyhet - 18 september 2022

Kom och bygg ditt eget kryssbord med Andreas Gamma från Bergs drömkåk, ihop med GRABBER och HORNBACH.

Biljetterna till höstens happening på Hem & Villamässan 25-27 november har släppts! Där får du chansen att bygga ditt eget fina kryssbord från försågat virke till vacker möbel med hjälp av Andreas Gamma, känd från Bergs drömkåk på Kanal 5. Perfekt för uteplatsen, vinterträdgården eller varför inte inomhus? GRABBER, tillsammans med HORNBACH och Andreas Gamma själv finns på plats under hela mässan för att hjälpa dig att lyckas med ditt byggande. Biljetterna kostar 995:- styck, och inkluderar material och fri fossilfri hemkörning av ditt bord med Best Transport (gäller inom hela Stockholmsområdet, utom skärgården). Platserna är begränsade (12 bord per dag), så passa på att säkra din biljett redan idag! Samtliga intäkter från borden skänker vi oavkortat till välgörande ändamål, närmare bestämt Vi-skogen. Från varje bord, ger intäkterna möjlighet att plantera cirka 40 träd. Vi hoppas att vi tillsammans ska plantera närmare 1500 träd från Hem & Villamässan!

Säkra din biljett nu! ›
Nyhet - 07 april 2022

Nedräkningen har börjat …

… till vårens HAPPENING, där vi kommer presentera våra senaste nyheter från Grabber®, som vi stolt kan säga har tagit skruvmarknaden till helt nya nivåer. Passa även på att utmana dig själv och dina kollegor i ”5 skruv på snabbast tid”. Alltid lika utmanade – alltid lika roligt! Vi ses på Nordbygg!

Nyhet - 20 maj 2021

NWS® - grövre golvskruv med extrem klämkraft

Nu breddar vi vårt sortiment av golvskruv med nyheten NWS™ - en ny grövre golvskruv, 4,8 x 58 mm, med extrem klämkraft som håller golvet på plats. Skruven är utrustad med cylinderhuvud som skär av träfibrerna och som ger ett perfekt slutresultat utan stickor. NWS™ reducerande borrspets eliminerar spruckna fjädrar på brädan och ger ett perfekt och slätt slutresultat.

Till NWS® ›
Nyhet - 12 augusti 2020

Trall- och Panelskruv PTX® - Nu även som bandad med TX20-grepp

Vi fortsätter att utveckla våra produkter för att tillgodose era behov och underlätta för ett tryggare och säkrare arbetsflöde. Näst ut är vår Trall- och Panelskruv PTX® som nu även blir bandad med TX20-grepp. Fördelar med Grabber®s PTX® Bandad: Bandad med TX20-grepp vilket resulterar i inga rappade skallar. Cylindriskt huvud för stickfritt slutresultat. Pressande gängor som snyggt klämmer ihop virket. Borrspets för ett sprickfritt montage.

Till PTX® Bandad ›
Nyhet - 31 januari 2020

Tack!

Vi är oerhört stolta och tacksamma över att ni hantverkare, som enligt en varumärkesundersökning gjord av branschtidningen ”DMH - Den Moderna Hantverkaren”, anser att Grabber® är en av de största skruvtillverkarna när det kommer till produktkvalitet. Vi tackar hjärtligt för detta förtroende. Kärnan med Grabber® är värdet vi lägger i kvalitén och hållbarheten. En ribba vi sätter högt och där vårt utvecklarteam med lång och gedigen kännedom inom bygg och som av egen personlig erfarenhet och kunskap som snickare, förstår en annan snickares behov. Vi lägger våra händer på skruven, filar, mäter och testar den i applikationer tills den har uppnått det resultat vi kräver, vilket kan ta upp till två år från det att den skissas på papper tills att den kommer upp på hyllorna. Vi är lyhörda för våra användare och arbetar ständigt för att utveckla en skruv som ska underlätta arbetsmiljön för våra hantverkares behov runt om i Sverige. Hög kvalitet och hållbarhet är vår stolthet och våra användares trygghet. Grabber® - för att vi älskar skruv.

Nyhet - 04 oktober 2019

Vi lär dig om skruv och vikten av hög kvalitet!

Välkomna till vår skruvskola på Bo & Bygg-mässan och vässa dina kunskaper som hemmasnickare med oss på Grabber®, vi visar dig vad du ska använda för skruv och hur du ska använda den rätt. Du får testa att skruva i olika material såsom trall, panel, list och betong. Frågor om skruv och materialval till ditt hemmabygge? Vi hjälper dig med rådgivning och tips. Välkomna till Stockholmsmässan i Älvsjö den 10-13 oktober.

Nyhet - 20 september 2019

Tomas Dahlberg - Ambassadör för Grabber®

”Han är en gedigen hantverkare och visar ett gediget intresse för vår produkt. Hans ord och breda kunskap är värdefulla för oss och det var en självklarhet att ta kontakt med honom och att han skulle bli vårt ansikte utåt. I arbetet med nya grabber.se blev Tomas även en viktig del i arbetet med nytt bildmaterial”, säger Mikael Egidéus, marknadschef på Grabber / Arne Thuresson Byggmaterial AB.

Läs hela artikeln ›
Nyhet - 17 september 2019

Lansering av nya grabber.se

Nu lanseras nya grabber.se, Arne Thuresson Byggmaterials sajt för klassiska skruvvarumärket Grabber®. Den viktigaste funktionaliteten i projektet har varit att bygga ett bra produktsök. ”Vi gjorde en användarundersökning som visade att våra användare framför allt vill kunna hitta information om våra produkter snabbt och enkelt,” säger Mikael Egidéus, marknadschef på Arne Thuresson Byggmaterial AB.

Läs hela pressreleasen ›
Nyhet - 16 september 2019

Listskruv i världsklass

Skruven med tunn omkrets och litet huvud, förborrar, fräser sig in i listen, samtidigt som den pressar listen dikt mot väggen och ger ett diskret och sprickfritt slutresultat. För diskreta och snygga listverk inomhus.

Till LTX ›
Nyhet - 16 september 2019

Skruven som gör succé på svenska byggen!

Spara tid och kroppsbelastning med VECTOR från Grabber® - Upp till 50 % snabbare än vanlig vass spets. Ett snabbt och säkert skruvmoment som kräver liten handkraft av användaren. Hör med din närmaste järn- och byggvaruhandel om Grabbers senaste skruvsortiment med vectorspets!

Till Vector ›
Nyhet - 16 september 2019

CTX- Årets tyngsta betongnyhet

När du behöver en skruv för snabb och enkel montering av lister och socklar inomhus. Skruva direkt i ett förborrat hål utan plugg, använd vår betongborr BORR 38135.

Till CTX ›
Nyhet - 16 september 2019

Mångårig favorit - nu med nya förbättrade egenskaper

Med nya egenskaper som Torx-grepp, Grab-point®-spets som blixtsnabbt greppar tag i underlaget, stödgänga som ger ett bättre utdragsvärde och med Grabbergard® E-coat C4, är vår ankarskruv ett utomordentligt val för montering av byggbeslag mot trä både för utom- och inomhusmiljö. Håll utkik efter vår nya ankarskruv hos din återförsäljare.

Till Ankarskruv ›
Produkt - 16 september 2019

Styrkan i Grabberskruven

En jämn härdningsprocess är ett viktigt steg i målet att uppnå den ultimata styrkan i Grabberskruven. De minskar risken för att skruvens huvud ska gå av om de är för hårda, spricka eller bli för mjuka. Därför härdar Grabber® färre skruvar åt gången under produktionen än andra fabriker, vilket ger en jämnare härdning och kvalitet för varje enskild skruv.

Nyhet - 16 september 2019

GHX – skruven som klarar de mest extrema hårdgipsskivorna!

Grabber® har utvecklat en revolutionerande skruv för extremt hård gips som innebär en helt ny upplevelse vid montage av skivorna. En extrem hårdgipsskruv med unik hybridgänga, för stålreglar med godstjocklek på 0,46 - 2 mm och träreglar. Skruven håller skivmaterialet på plats utan skruvsläpp och gör jobbet snyggt och smidigt redan från början. GHX- den extrema skruven som skapar en lätthanterlig, tids- och kostnadseffektiv arbetssituation för montörer.

Till GHX ›