Ett svenskt familjeföretag sedan 1974

Med bred kompetens och omfångsrik expertis inom Skruv och Infästning, skapar vi säker skruv av högsta kvalitet. Vi är en tillförlitlig aktör inom byggbranschen som alltid strävar efter att erbjuda bästa möjliga service och vi investerar tid och engagemang när det kommer till våra kunder och anställda.

Viljekraften som gav bestående kvalitet

Arne Thuresson levde alltid efter mottot att ingenting är omöjligt och det var just hans idésprudlande sinne och beslutsamhet som blev grunden till framgången av Arne Thuresson Byggmaterial, som han tillsammans med sina 5 barn, startade på 70-talet.

1974 fick Arne Thuresson ett samtal från grundaren av Grabber i USA, John Geyer. Ett samtal som skulle komma att ha stor betydelse inom skruvbranschen i Sverige. John Geyer kom till Stockholm och visade upp en gipsskruv med dubbelhuvud och sylvass spets som såg helt annorlunda ut än vad Arne tidigare sett på marknaden. Arne höll upp skruven och sa på knackig engelska. ”Om du lovar mig att alla skruvar håller samma kvalité som den här så lovar jag att sälja 25 miljoner skruv första året.”

Sagt och gjort. Arne sålde 40 miljoner skruv det första året och Arne Thuresson Byggmaterial blev därmed generalagent för Grabber® och i och med det kom det stora startskottet för kvalitetsskruven som sedan dess gjort succé i byggbranschen och för tusentals montörer dagligen Sverige över.

Arne Thuresson gick bort 2023, 92 år gammal.

Arne Thuresson Byggmaterial är specialinriktade inom Skruv & Infästning, Vägg och Grund. Med expertis och bred kompetens, skapar och levererar vi kvalitetssäkrade produkter och garanterar att rätt material och tryggaste konstruktionen erbjuds. Vi håller det vi lovar och vi investerar tid och engagemang när det kommer till relationen med våra kunder och anställda.

Ett svenskt familjeföretag sedan 1974